PROMENADTEATER TEATER DU MINNS

Vad är promenadteater?

Promenadteater innebär att gatan är scenen och att publiken får följa med skådespelarna på en vandring runt ett område. Vi har ett specialanpassat ljudsystem så att skådespelarnas röster förstärks. Vi kommer att anpassa promenaden utefter området, vi garanterar en säker miljö för hela familjen, vi följer restriktionerna för covid-19.

Denna form av teater är väldigt uppskattat eftersom vi kan spela vart som helst. På en marknad, i ett bibliotek, i en park eller kanske på stadens torg?

SOMMAR & HÖSTLOVSTURNÉ 2020

Julia & boken om skuggorna

En barnteater som inte har glömt er vuxna.

Julia och hennes syster Maja fiskar upp en gammal bok och kort därefter försvinner Maja utan minsta spår. På jakt efter sin syster hamnar Julia i en strid med den onda prinsen, prinsen som enligt sägnen försvann i en storm ute till havs. I kampen om att rädda Maja möts Julia av motgångar, magi och piratarer som både saknar och har ett ont öga. Följ med i denna barnteater om en modig flicka som inte bara måste rädda sin syster utan även hela mänskligheten.

Föreställningen är skriven för hela familjen,
stora som små, optimal ålder är 5-9 år.

 

Läs mer om vad som ingår i sommarens produktion nedan.

COVID-19 INFO
Promenadteater är den bästa teatern under tider likt den här!

Därför har vi har beslutat att förlänga vår sommarturné ända in på höstlovet v.44.

Tveka inte, boka nu innan datumen tar slut!

Beatrice Jasz, producent | 070 45 49 868 | beatrice.jasz@teatercarpa.se

När, var & hur?

Sommar samt vinter erbjuder vi promenadteater för hela familjen, med en bil, tre skådespelare och ett öppet sinne åker vi runt i Sverige och skapar en unik föreställning utefter arrangörens valda miljö. Vi lägger promenadrutten på plats. Manuset är alltid nyskrivet och en spännande berättelse står i fokus.

Spelform: promenad / scen.
Spelplats: utomhus, inomhus.
Språk: Svenska.
Längd/föreställning: 45 min.
Antal föreställningar/dag: 1-3.
Längd/lek: 30min.
Åldersgrupp: 5-9 år.
Rek. publikantal: 60st ink ljud.*
Rek. på scen: 400st, exkl ljud.*
Medverkande: 3 skådespelare.
Logebehov: Ja.

*vid överskridande av rek. publikantal garanterar inte Teater Carpa att alla i publiken hör/ser. Externt ljud rekomendras då att hyras in.

Promenadteater, vad är det?

Promenadteater är en teater som innebär att gatan är scenen och att publiken får följa med skådespelarna på en teatervandring runt ett område. Eftersom åskådaren vandrar med våra karaktärer på äventyret har vi ett specialanpassat ljudsystem som gör att skådespelarnas röster förstärks under vandringen så att alla åskådare hör. Denna form av teater är väldigt uppskattat eftersom vi kan spela vart som helst. Vi kan spela på en marknad, i ett bibliotek, i en park eller kanske på stadens torg? Varför inte förgylla ett område nära er? Oavsett vart vi spelar så garanterar vi ett äventyr för hela familjen. Ett minne besökarna sent kommer glömma!

För mer information vänligen kontakta:
beatrice.jasz@teatercarpa.se
+4570 45 49 868

Turnéperiod: 1 Juni – 1 September 2020 samt förfrågningar senare i höst.
Turnéområde: Hela Sverige.


Turnéschema hittar du längre ner på denna sida.

— SOMMARENS SKÅDESPELARE —

Andre Edholm
Andre EdholmKaraktärer: Pirat
Andre Edholm är en av skaparna av Teater Carpa, genom åren har ni sett honom både framför kameran men också som skådespelare i Carpas rena teaterproduktioner. I sommar är han inte bara skådespelare utan även för manusförfattare samt regisör i sommarens produktion.

Favoritkäk: Thaimat
Kan inte leva utan: Thaimat
Bästa karantäntips i coronatider: Spela mindcraft

Beatrice Jasz
Beatrice JaszKaraktär: Syster
Beatrice som har fötterna i musikalbranschen började arbeta som skådespelare för Teater Carpa sommaren 2019. Sedan dess har hon varit anställd både på kontoret och i föreställningar. I sommarens produktion är hon skådespelare och producent.

Favoritkäk: Tacos med banan i
Kan inte leva utan: Saltlakrits
Bästa karantäntips i coronatider: Lär dig sticka! Det är skitsvårt!

Fabian Hedlund
Fabian HedlundKaraktär: Räven
Fabian Hedlund är även han en av originalmedlemmarna av Teater Carpa. Ni har sett honom i många olika uppsättningar som skådespelare men senast som manusförfattare samt regissör när han satte Julia & sjörövarskatten på kartan sommaren 2019. I år är han det hans tur att stå på scen! Fabian, fabbe, snyggfabian, välkommen tillbaka som skååådis!

Favoritkäk: Parmaskinka
Kan inte leva utan: Sol & vänner
Bästa karantäntips i coronatider: Telefonsamtal

Magdalena Hettinger
Magdalena HettingerKaraktär: Julia
Magdalena Hettinger gör premiär hos Teater Carpa nu i sommar, tidigare har hon turnérat runt med Wallmans i Norge, showat runt om i världen och sjungit musikal i bland annat tyskland. Vi är enormt stolta över att just Magdalena ska bära vår logga och bli en del av familjen. Varmt välkommen!

Favoritkäk: MAXburgare
Kan inte leva utan: Kaffe
Bästa karantäntips i coronatider: Äta mycket choklad, det blir man lycklig av.

FEEDBACK, MATERIAL & RECENSIONER

Tack till alla er som bokar oss, besöker oss och stöttar oss på ett eller annat vis. Vi värdesätter verkligen er alla något enormt! Under tidigare år har vi varit sämre på att samla in er feedback och även dokumentera våra uppsättningar, detta är något vi nu kommer att förbättra.

Nedan hittar ni den feedback vi fick efter vinterturnén 2019, efter sommarens turné 2020 kommer både recensioner, bilder och filmat material finnas här online.

LÄS RECENSIONEN HÄR Orsa Julmarknad

"Det här var första gången vi bokat en promenadteater – konceptet kändes väldigt tilltalande, men vi var osäkra vilken uppslutning det skulle bli.

Det blev över förväntan – tror vi räknade till 75 barn och föräldrar som följde teatern runt. När tomten tog över efter teatern kändes kön oändlig till att träffa tomten – oerhört populärt.

Hela konceptet med promenadteater och en story om jul tillsammans med entusiastiska skådespelare som avslutas med att barnen får träffa tomten var perfekt. Ett perfekt sätt att skapa julkänslan.".
LÄS RECENSIONEN HÄR Åskådare i Hågelbyparken

"Riktigt duktiga skådespelare som på ett otroligt bra sätt fångar intresset hos både vuxna och små. Alltid uppsättningar med genomarbetad handling och proffsigt skådespeleri.

Jag rekommenderar verkligen att se föreställningarna som passar hela familjen, då Teater Carpa verkligen lyckas fängsla sin publik och lockar till många skratt bland alla åldrar.

Helt klart nytänkande, kreativt och mycket imponerande!".
LÄS RECENSIONEN HÄR Alingsås kommun

"En suverän interaktiv föreställning med en ensemble som verkligen fångar upp barnen och skapar riktig spänning och familjetrivsel”

…sen vid sidan av scenen världens trevligaste människor,ni är mer än välkomna tillbaka när möjligheten finns.".
LÄS RECENSIONEN HÄR Jul i Kvarnbyn

"Roligt och spännande för både barn och vuxna. Tog in publiken (särskilt barnen) på ett bra sätt. Bra blandning av karaktärer i pjäsen. Bra anpassat till  miljön och de yttre förutsättningarna..".
LÄS RECENSIONEN HÄR Nora marknad

"Vår feedback blir att vi preliminär bokar er till Noradagarna fredagen den 3 juli samt till Norajulmarknad lördagen den 5 dec.".
LÄS RECENSIONEN HÄR Åskådare i Stockholm

"Proffsiga skådisar med fantastisk energi. Varje uppsättning har haft en spännande handling som trollbinder barnen och mycket komik som även får den vuxna publiken att fnissa. Att få följa karaktärerna på en vandring gör det ännu mer spännande och historierna kommer till liv på ett helt nytt sätt. Absolut värt att se.".
LÄS RECENSIONEN HÄR Hågelbyparken

"Ett helt suveränt gäng att samarbeta med och föreställningen fångade gamla som små, rolig, spännande och proffsig rakt igenom..".

INSTAGRAM

Följ med bakom kulisserna i sommar!
Vi uppdaterar frekvent på instagrams händelsefunktion, lägger upp bilder och klipp från varje turnéstopp.

Följ oss nu!

Turnéschema

För att boka biljett till Växjö klicka här!

24/10 – Bålsta, Håbo kommun

28/10 – Eskilstuna – Fristadstorget – 10:00

MER DATUM KOMMER SART!

*Turnéschemat uppdateras

Vad har vi gjort tidigare? Ta en titt.

Vill du boka oss?


Eller har du en idé och vill att vi
skapar en produkt för dig?

Ses vi sommar eller kanske till jul?
Tveka inte, boka nu!

Slå oss en signal vettja?

Prata i telefon?
Jag vill hålla avstånd i coronatider.