ETT ANNORLUNDA SOMMARJOBB

Ett annorlunda sommarjobb är ett projekt där entreprenörskap tar sig i uttryck genom teater. Vårt mål är att ge ungdomar med eller utan erfarenhet av ett arbete, arbetslivserfarenhet samt självförtroende inför framtiden som företagare eller arbetstagare.

Sedan 2014 har Teater Carpa haft nöjet och äran att samarbeta med kommuner runt om i hela Sverige i projektet ”Ett annorlunda sommarjobb”. Ett kreativt, utmanande och spännande projekt där ungdomar söker sommarjobb genom kommunen och får arbete hos Teater Carpa som skådespelare. Under ett antal veckor av sommarens feriepraktik rekryterar Teater Carpa regissörer och handledare som sedan ansvarar över en grupp av feriepraktikanter som i sin tur skall repetera, marknadsföra och framföra en barnteaterföreställning. Ett utmärkt sätt att både ge arbete samt underhållning till kommunens barn och familjer.

Ett annorlunda sommarjobb genomförs utomhus och är corona-anpassat.

Under 2020 tog vi emot över 350 ungdomar i Malmö, Upplands Väsby, Bromma, Stockholm, Nynäshamn och Botkyrka kommun.

“I början när man håller på med teater är man på ett sätt, sen när man slutar med teatern så är man på ett annat sätt. Man förbättras, som person och som människa. Hur man tänker och hur man uttrycker sig. Det blir en stor förändring. /Muhammed, Malmö 2020

0+
Feriepraktikanter
0+
Föreställningar
0+
Åskådare