”ETT ANNORLUNDA SOMMARJOBB”

”ETT ANNORLUNDA SOMMARJOBB”

Ett annorlunda sommarjobb är ett projekt där entreprenörskap tar sig i uttryck genom teater. Vårt mål är att ge ungdomar med eller utan erfarenhet av ett arbete, arbetslivserfarenhet samt självförtroende inför framtiden som företagare eller arbetstagare.

Sedan 2014 har Teater Carpa samarbetat med olika kommuner runt om i Sverige med projektet ”Ett annorlunda sommarjobb”. Ett kreativt, utmanande och spännande projekt där ungdomar söker sommarjobb genom kommunen och får arbete hos Teater Carpa som skådespelare.

Genom projektet får unga vuxna en chans att genom scenisk framställning stärka sitt självförtroende inför arbetslivet. Projektet går ut på att olika ungdomar runt om i kommunen tar anställning som skådespelare hos Teater Carpa. Vi i vår tur rekryterar pedagoger och regissörer som tillsammans med feriepraktikanterna repeterar in en föreställning som sedan spelas runt om i kommunen för förskolor och familjer.

Under 2020 tog vi emot över 350 ungdomar i Malmö, Upplands Väsby, Bromma, Stockholm, Nynäshamn och Botkyrka kommun. Ett utmärkt sätt att både ge arbete samt underhållning till kommunens barn och familjer! Ett annorlunda sommarjobb genomförs utomhus och är corona-anpassat.

Vårt uppdrag och vår målsättning

Vår målsättning för projektet är att våra feriepraktikanter ska stärkas och att risken för utanförskap i samhället skall minskas. Genom en scenisk process ska de unga vuxna lära sig att samarbeta, tala inför grupp och stärka sig själva inför kommande arbetsliv.

Våra pedagoger

Vi på Teater Carpa ser vår personal som vår största tillgång och jobbar därför aktivt för att anställa rätt personal på rätt plats. Vårt mål är att du som anställd hos Teater Carpa ska minnas oss med glädje. Vi vill att du ska känna att du gör skillnad i samhället genom att vara dig själv och att du kan inspirera andra med din personlighet, samtidigt som du utvecklas.

Skulle du vilja vara en del av Ett annorlunda sommarjobb 2022? Skicka in ditt CV och personliga brev redan nu!

Våra feriepraktikanter

Alla har vi olika bagage och vi på Teater Carpa har som mål att lyssna och försöka att möta varje feriepraktikant individuellt utefter arbetslivserfarenhet samt potentiella livshinder. Våra unga vuxna behöver inte ha någon erfarenhet av teater men vi kräver en nyfikenhet och en vilja att göra sitt bästa. Efter en sommar med oss ska du som feriepraktikant känna dig mer självsäker, modig och stolt över det arbete du åstadkommit.

Vill du sommarjobba hos oss sommaren 2022? Vi lovar att uppdatera vår hemsida så fort vi vet vilka kommuner vi kommer till.

0+
Feriepraktikanter
0+
Föreställningar
0+
Åskådare