Här hittar du info, recensioner och bilder.

Vi på Teater Carpa producerar promenadteaterföreställningar som åker på turné över hela landet, året om. Vi har 1 aktiv föreställning i taget som då är helt nyskriven specifikt för den tid på året då den spelas. Föreställningen spelas av 2-3 professionella skådespelare noga utvalda för varje produktion. Vi spelar både för skolklasser och evenemang där allmän publik bjuds in.

  • Vårföreställning – Sverigeturné i februari, mars, april
  • Sommarföreställning – Sverigeturné i juni, juli augusti, september, oktober, november
  • Höstföreställning – Sverigeturné i september, oktober, november
  • Vinterföreställning – Sverigeturné i advent och december

Föreställningarna är anpassade för att kunna spelas var som helst. Genom åren har vi spelat på allt ifrån skolgårdar, bibliotek, skogspartier, kulturhus, hembygdsgårdar och parker. Vi har en lång och gedigen erfarenhet av promenadteater och är därför mycket flexibla och anpassningsbara. Oavsett vilken miljö vi möter garanterar vi ett äventyr som publiken sent kommer att glömma.

Bokare / Arrangör

Gå in på varje föreställning i menyn för att läsa mer eller kontakta oss direkt!

info@teatercarpa.se | 076 – 021 10 62

Privatperson

Läs om den föreställning du vill gå på genom att klicka i menyn, där hittar du info om hur du tillhandahåller biljetter. Om du har frågor så tveka inte att kontakta oss direkt! info@teatercarpa.se | 076 – 021 10 62

Aktuella föreställningar

SOMMAR

Läs mer här

HÖST

Läs mer här

VINTER

Läs mer här

VÅR

Läs mer här

Recensioner

”Spännande story. Tar upp ämnen som barn kan lätt relatera till och skådespelarna låter publiken få vara med och hjälpa till. Mycket uppskattat av små som stora. Många skatt delades. Man vill bara se fler föreställningar med Teater Carpa! Full poäng!”

”Ni fångade verkligen publiken och gjorde en sprudlande rolig o kreativ föreställning! Toppen! Stort tack från bygdegården i Granhammar!”

”En fantastisk föreställning där barnen var involverade och aktiva.”

”Vilken föreställning! Tusen tack! Vi var med en 5 och en 9 årig! Både gillade teatern jättemycket!”

”Interaktiv promenadteater. Bra att byta plats för att hålla koncentrationen!

”Tusen tack för en fantastisk och oförglömlig föreställning!”

”Tusen tack! Ni var fantastiska! Välkomna åter!”

”Ni var så bra!”

”Såg Skogshäxan i höstas med, också så bra. Tack för en fantastisk föreställning!”

”Vi är så hänförda av er och den magi som ni skapar! Hur ni med så enkla medel kan skapa en värld för barn så väl som vuxna att kliva in i. Och så skrattar man liksom hur många gånger som helst också!”

“Fantastiskt duktiga och roliga skådespelare! Det var ett nytt och väldigt trevligt sätt att se och uppleva teater på som uppskattades av både barn och föräldrar. Stort tack!”

”Jag är så imponerad av era skådespelartalanger. Tack för en fantastisk upplevelse :)”

”Ni var så grymt proffsiga, det var en fröjd att gå med och se både barn och vuxnas reaktion.”

Väldigt professionell teaterföreställning. Barnen älskade det!! Rekommenderar varmt till er alla som önskar ge barn en oförglömlig upplevelse. Tack Teater Carpa!! Hoppas vi ses igen! Araby park arena / Växjö kommun”

“Riktigt duktiga skådespelare som på ett otroligt bra sätt fångar intresset hos både vuxna och små. Alltid uppsättningar med genomarbetad handling och proffsigt skådespeleri! “

“Ni är fantastiska på alla plan!”

“Rolig, spännande och tilltalande för barn som vuxna. Helt klart en fullträff i barnteater!”

“Bra och trevlig föreställning där eleverna var delaktiga hela tiden. Kul och uppskattat!”

“Genomtänkta berättelser som engagerar både små och stora! Roligt koncept med promenader och inkludering av publik! Kan rekommendera att besöka deras föreställningar! /Amanda”

“Det var riktigt roligt att se hur samtliga elever var så engagerade.”

“Otroligt underhållande för både små som stora! Skådespelare på mycket hög nivå som integrerar med publiken på ett väldigt proffsigt sätt. Man känner att man får vara med och styra handlingen, vilket känns otroligt spännande. Vill tipsa alla barnfamiljer att gå på deras föreställningar! Hatten av till Teater Carpa! 👏 /Magdalena ”

”Kul! Och spännande 😱 hälsar min sexåring 🤩 Medryckande och engagerande, roligt för både barn och vuxna!😍 /Lova”

”Riktigt duktiga skådespelare som på ett otroligt bra sätt fångar intresset hos både vuxna och små. Alltid uppsättningar med genomarbetad handling och proffsigt skådespeleri. Jag rekommenderar verkligen att se föreställningarna som passar hela familjen, då Teater Carpa verkligen lyckas fängsla sin publik och lockar till många skratt bland alla åldrar. Helt klart nytänkande, kreativt och mycket imponerande!!”

“Tack för en underbart härlig promenadteater. Ett nöje för hela familjen!”

“Ett upplägg som var väldigt uppskattat av alla åldrar, stor som liten och som fångade upp hela familjen att delta på skådespelarnas tokigheter.”

”Proffsiga skådisar med fantastisk energi. Varje uppsättning har haft en spännande handling som trollbinder barnen och mycket komik som även får den vuxna publiken att fnissa. Att få följa karaktärerna på en vandring gör det ännu mer spännande och historierna kommer till liv på ett helt nytt sätt. Absolut värt att se.”

“Trevliga skådespelare som gjorde fantastiska framträdanden. Barnen tyckte teatern var så bra. Hälsningar från Sånghusvallens skola. “

”En suverän interaktiv föreställning med en ensemble som verkligen fångar upp barnen och skapar riktig spänning och familjetrivsel…sen vid sidan av scenen världens trevligaste människor, ni är mer än välkomna tillbaka när möjligheten finns!”

“Teater Carpa fångade verkligen barn och vuxna från första stund. Proffsig teater med ett bra upplägg att få uppleva allt i promenadform.”

“Det var RIKTIGT bra!!! Så proffsigt, dom fångade VERKLIGEN allas uppmärksamhet, även oss vuxna ”

“En fantastisk föreställning med otroligt engagerade skådespelare. Barnen var helt med på noterna och kom med många förslag på hur problemen kunde lösas. Och så rolig, även för oss vuxna. Sååå skönt med den här teaterformen för en trött arrangör. Ingen teknik, ingen bärhjälp, ingen lokalkostnad, ingen möblering. Och om det är för kallt eller spöregnar kan de lika bra spela inomhus, utan scen. Stort Tack! “

“Tack Teater Carpa för en fantastisk promenadteater i Laxå som engagerade både vuxna och barn! Hoppas vi ses snart igen.”

“Mycket uppskattad upplevelse för både stora och små! 👌🤩”

“En föreställning som verkligen fångade både barn och vuxna i publiken. Engagerade skådespelare som nådde fram till barnen och gjorde dem delaktiga i berättelsen. Så roligt att spela i utomhusmiljö och imponerande hur skådespelarna så snabbt kunde hitta bra spelställen för de olika scenerna. Vi är jättenöjda!”

“Vi är helnöjda med besöket! Jättefin föreställning där alla besökare fick delta så mycket eller lite de ville. Det bjöds på både spänning, glädje, nyfikenhet, ilska och en massa kärlek. Tack för att ni gästade oss!”

“Riktigt bra föreställning som engagerar barn i alla åldrar! Roligt att alla får vara en del av äventyret!!”

”Ett helt suveränt gäng att samarbeta med och föreställningen fångade gamla som små, rolig, spännande och proffsig rakt igenom.. ”

“Mycket duktiga skådespelare som skapar en spännande och tokig stämning samt inkluderar barnen och låter dom vara en del av handlingen. Många skratt och även fina möten med skådespelarna efteråt. Tack Teater Carpa! /Nathalie”

“Tack för en trevlig promenad teater! Verkligen uppskattat! 💥👌”

“Superhäftig föreställning! ⭐️”

“Föreställningen var spännande och rolig både för både barn och vuxna. Märkte att barnen var helt inne i berättelsen. Att få röra sig och vara delaktig i föreställningen var någonting väldigt positivt. Allting flöt på bra!”

“Roligt med promenadteater, att få röra sig ute och följa med i föreställningen och att får vara aktiv i rörelse. Bra upplägg!”

“Teater Carpa levererar verkligen underhållning på förstklassig nivå för hela familjen. Minst lika roligt och underhållande för både stora och små. Något jag verkligen uppskattat är sättet de bjuder in och interagerar med publiken i sin teater, man rycks verkligen med! Mycket välskrivna föreställningar som har ett fint budskap och där man som publik inte missar sensmoralen, oavsett hur gammal man är. Proffsigt är ordet! /Miranda ”

“Vi som pedagoger tyckte att de hade maximerat de förutsättningar som kalkbrottet gav utrymme för. Skogshäxan var uppskattad av både elever och oss pedagoger. Proffsiga skådisar som fick med eleverna.”

“Jag har frågat åk 4 och de tycker att promenadteatern var jättebra. Alla gillade den och de tyckte att det var roligt att få prata med skådespelarna efteråt.”

“Våra elever tyckte föreställningen var jättebra. Även vi pedagoger som var med tyckte den var bra. De var duktiga på att få med sig eleverna. Klass 5 jobbar just nu med återberättande text på svenskan så vi passade på att skriva en återberättande text tillsammans i klassen om teatern.”

“Vi är väldigt nöjda med besöket! ”

“Jag är så nöjd med den positiva kontakten med producent och skådespelare, allt går att lösa. Det är inte bara ord utan realitet. Fortsätt så! Det gör det väldigt roligt att vara arrangör, en verklig samverkan.”

“Carpas föreställning Skogshäxan var en mycket lyckad historia med en härlig blandning av samtida företeelser (Björkman/bilen) och folktro (Väsen/Häxan). Engagerade skådespelare som hade publiken i sin hand och fick dem med på idéer och upptåg. Med varm humor med glimt i ögat placerat i berättelsens ”allvar” fick skådespelarna barnen att svälja historien med hull och hår. Grattis!”

“Teater Carpa med föreställningen Skogshäxan trollband publiken och föreställningen blev mycket uppskattat hos både stora som små barn, samt vuxna. Den bjöd på både magi och spänning, och lockade fram många skratt. Vi hoppas de kommer och spelar hos oss igen!”

”Det var så roligt igår! Ett fantastiskt upplägg på teater.”

“Blev glatt överraskad och tyckte detta var väldigt bra. Fångade snabbt eleverna och de var intresserade hela tiden. Roligt koncept. Tiden gick väldigt fort = roligt.“

“Har bara positivt att säga om teaterföreställningen och ensemblen! De får gärna komma tillbaka.”

“Vi från Kulturenheten i Flen är väldigt nöjda med både kontakt innan, besöket och föreställningen. Även publiken var mer än nöjda. Vi ser gärna att ni kommer på besök igen!”

”Tack, jättetrevlig teater om nissen, julen och snällhet! 👏🎄”

“Tusen tack för en spännande teaterföreställning! Barnen drogs med in i berättelsen om Skogshäxan och skådespelarna fick verkligen barnen att engagera sig i att hjälpa till att lösa mysteriet.”

“Jättebra och spännande föreställning som engagerade många glada barn! Teatersällskapet gav järnet och var mycket trevligt att samarbeta med.”

“En toppenbra teater som verkligen fick både barn och vuxna att ryckas med! Rolig teater för både barn och vuxna och extra spännande då det var en promenadteater. Jag tror att barnen tyckte det var extra roligt att man använde sig av deras närmiljö. Jag hoppas att detta kan vara ett stående kulturinslag i Tibro och hoppas att vi får se er uppträda igen!”

“Jättebra o rolig teater!”

”Hej! Ville bara skicka lite feedback på promenadteatern vi var på idag! Den var sååå bra!! Vilka underbart engagerande och karismatiska skådespelare det var! Jag som förälder rycktes med och njöt! Var med min dotter på 5, snart 6 år och hon sa att det var den bäst teatern hon varit på och då har hon trots sin ringa ålder varit på en hel del! Hoppas vi kan få se mer promenadteater såsom denna. Oavsett vilken årstid!”

”Jättebra bemötande mot publiken. Tydlighet vad publiken förväntades göra i föreställningen som t.ex. gå, smyg och stanna, både i kroppsspråket och verbalt. Väldigt spännande överraskningsmoment i föreställningen.”

“Fantastiskt för eleverna och oss lärare att få ta del av en aktiv teater utomhus! Nytt för mig/oss.”

”På alla sätt uppskattat av alla klasser på skolan F-2. Fungerade utmärkt att vara utomhus.”

”Barnen och vi tyckte det var jätteroligt och bra ordnat.”

”Väldigt bra, barnen blev väldigt engagerade och pratade mycket om teatern resten av dagen.”

”Tusen tack! Det var jätteroligt och vi är så nöjda!”

”Tusen tack till er, vilken föreställning! Ni är grymma! Både elever och pedagoger är supernöjda!”

”Måste bara säga att promenadteatern var superbra! Både elever och personal är så nöjda. Härliga skådespelare med ett bra upplägg. Eleverna kunde verkligen leva sig in i storyn och skådespelarna var duktiga på att plocka in elevernas kommentarer och tankar där det passade och köra sitt race ”enligt manus” när det behövdes.”

”Vill bara hälsa från en av våra lärare att hon tyckte att det var en helt fantastisk teater! Hon hoppas verkligen att den kommer igen i vår!”

”Fantastiska skådespelare som tänker om när vädret ställer till det för promenad. Eleverna fick stå skyddat och se ett fantastiskt skådespeleri!”

”Vi är mer än nöjda. Det kunde inte bli en bättre uppstart. Så väldigt bra ni vävde ihop äventyret med biblioteket med och att det var en del i sommarboken. Det passade ju även bra för de barn som var lite äldre. Det var ju jätteengagerade de med. Jag kan inte komma på någonting som fungerade mindre bra eller som kunde förbättras!”

”Fenomenalt bra och proffsig föreställning både i fråga om manus, praktiska lösningar, effekter och skådespelarinsatser. Medryckande för såväl barn som vuxna. Rekommenderar starkt och varmt! /Ulrika”

”Ville bara säga stort tack för ert arbete och engagemang de här två dagarna, alla kontaktpersonerna är supernöjda med föreställningen och er! Och vi har fått uppskattande ord av både publiken på plats och via våra sociala medier (någon undrade om det blir fler datum .)”

”Jag heter Ulrika och i somras såg jag och min son er teater i Veberöd i Skåne och tyckte ni var helt fantastiska. Min son älskade det och kunde inte sluta prata om Julia och Piratprinsen!”

Bilder från olika föreställningar

Sommarproduktioner:

Höstproduktioner:

Vinterproduktioner:

Vårproduktioner:

Aktuella föreställningar

SOMMAR

Läs mer här

HÖST

Läs mer här

VINTER

Läs mer här

VÅR

Läs mer här

SOMMAREN 2022

Läs mer här

VINTERN 2022

Läs mer här

VÅREN 2023

Läs mer här

Tidigare föreställningar

Tidigare föreställningar