PROMENADTEATER

PROMENADTEATER

Promenadteater är en form av interaktiv teater där du som publik följer med skådespelarna på ett äventyr. Varför sitta still när vi kan röra på oss? Upplev teater där du blir del av berättelsen och där allt kan hända!

Våra föreställningar kan spelas var som helst, inne som ute. Vi spelar skolföreställningar samt för utomstående publik året om. Föreställningen som spelas är alltid nyskriven, vi utgår ifrån orden ”vi skapar minnen” där vi lovar spänning, effekter och äventyrskänsla. Vi spelar två olika föreställningar per år och turnerar då i hela Sverige.

”Ett helt suveränt gäng att samarbeta med och föreställningen fångade gamla som små, rolig, spännande och proffsig rakt igenom.”

Turnéperiod 1
1 december – 1 maj

Turnéperiod 2
1 juni – 8 november

”Målet är att skapa föreställningar som får dig att glömma verkligheten för en stund, att skriva berättelser där du rycks med oavsett ålder. Vi vill att du ska lära känna dig själv genom våra karaktärer och går ifrån föreställningen med ett minne för livet.”

”Jättebra och spännande föreställning som engagerade många glada barn! Teatersällskapet gav järnet och var mycket trevligt att samarbeta med.”

AKTUELLA FÖRESTÄLLNINGAR

AKTUELLA FÖRESTÄLLNINGAR

Skogshäxan (höstlov)
1 juni 2021 – 8 november 2021

Fallet med Nissen (advent + jullov)
26 november 2021 – 24 december 2021

Ensam kvar (vår + sportlov)
25 december 2021 – 14 april 2022

Flickan från Blåkulla (påsklov)
15 april 2022 – 24 april 2022

Ny föreställning (sommarlov)
1 juni 2022 – 8 november 2022

BOKA
BOKA
BOKA
BOKA
BOKA

SKOGSHÄXAN

Turnéperiod: 1 juni 2021 – 8 november 2021

Julia och hennes mamma ligger efter med hyran och imorgon slängs de ut ifrån sitt hus. Men det tänker inte stoppa Julia! Efter ett spratt på granngubben Björkman hamnar Julia mitt i ett äventyr där hon kan hitta en skatt och en möjlighet att få bo kvar i sitt hus. Det enda problemet är att skatten sägs vaktas av en ond Skogshäxa..

Följ med Julia när hon måste rädda både sig själv och skogen mot en ond häxa. Föreställningen är en promenadteater, en form av interaktiv teater där du som publik följer med skådespelarna på ett vandrande äventyr. Varför sitta still när vi kan röra på oss? Upplev teater där du blir del av berättelsen och där allt kan hända!

Föreställningen kommer att spelas för allmän publik samt för skolklasser och anpassas därefter. Vi spelar i hela Sverige.

 • Föreställningens längd: 45 min
 • Rekommenderad ålder: 6-11 år
 • Spelplats: Ute som inneTurné: Hela Sverige
 • Rekommenderat publikantal: 50 – 60 pers
 • Antal föreställningar per dag: 1-3
 • Antal skådespelare: 2

”Tusen tack för en spännande teaterföreställning! Barnen drogs med in i berättelsen om Skogshäxan och skådespelarna fick verkligen barnen att engagera sig i att hjälpa till att lösa mysteriet.”

”Hej! Ville bara skicka lite feedback på promenadteatern vi var på idag! Den var sååå bra!! Vilka underbart engagerande och karismatiska skådespelare det var! Jag som förälder rycktes med och njöt! Var med min dotter på 5, snart 6 år och hon sa att det var den bäst teatern hon varit på och då har hon trots sin ringa ålder varit på en hel del! Hoppas vi kan få se mer promenadteater såsom denna. Oavsett vilken årstid!”

LUGNA GATAN

Turnéperiod: 1 december 2021 – 1 maj 2022

En dag när Julia ser någonting annat än skräp i soppåsen finns det bara en sak att göra – att rota fram det. Men innan hon ser vad det är, och alldeles för sent, ser hon den nyinflyttade grannpojken stå och titta på henne. Julia skäms så mycket att hon vill sjunka genom jorden. Det hon inte vet är att tack vare den där soppåsen kommer de både snart vara ute på sitt livs äventyr. En resa där de måste hitta något som varit försvunnet sedan en lång tid tillbaka – innan allt är försent.

I föreställningen Lugna Gatan möter vi Julia, en osäker tjej som kämpar med att hitta sin röst. Hon måste vara modig för att klara alla hinder som står i hennes väg. Bibliotekarien som inte tolererar minsta lilla ljud, Gubben BakochFram som pratar i gåtor och den läskiga grannen i kråkslottet är bara några exempel. Tillsammans kan vi lösa mysteriet!

Lugna gatan är en föreställning om att utmana sina rädslor och hitta sig själv. Vi bjuder in till ett spännande äventyr där allt kan hända. Pjäsen är en promenadteater vilket innebär att Teater Carpa tar in barnens närmiljö och kan spela var som helst, oftast utomhus. Vi måste smyga, springa och hjälpas åt för att tillsammans lösa mysteriet.

Föreställningen kommer att spelas för allmän publik samt för skolklasser och anpassas därefter. Vi spelar i hela Sverige.

 • Föreställningens längd: 45 min
 • Rekommenderad ålder: 6-11 år
 • Spelplats: Ute som inne, var som helst
 • Turné: Hela Sverige
 • Rekommenderat publikantal: 50 – 60 pers
 • Antal föreställningar per dag: 1-3
 • Antal skådespelare: 3

”Tusen tack till er, vilken föreställning! Ni är grymma!
Både elever och pedagoger är supernöjda!”

”Fenomenalt bra och proffsig föreställning både i fråga om manus, praktiska lösningar, effekter och skådespelarinsatser. Medryckande för såväl barn som vuxna. Rekommenderar start och varmt!”

TIDIGARE PRODUKTIONER